Αγωνιστική Ομάδα Lancia Club Hellas - Squadra Corse

Η αγωνιστική ομάδα του Lancia Club Hellas απαρτίζεται από επίλεκτα μέλη Της Λέσχης τα οποία συμμετέχουν σε αγώνες με τα χρώματα αυτής. Τα οκτώ μέλη της συμμετέχουν κατ' επιλογή τους και με τη σύμφωνη γνώμη του Συντονιστή της Ομάδος - Team Manger κ. Χρήστου Σκριάπα στους αγώνες του Πρωταθλήματος Ιστορικών Οχημάτων καθώς και σε αγώνες Regularity. Η Λέσχη διαθέτει για δυο μέλη της ένα επίλεκτο όχημα Lancia Fulvia 1.3 HF GR 4 ανακατασκευασμένο από την Carestoration σύμφωνα με την αγωνιστική έγκριση τύπου εποχής ( Omologation ) καθώς και με τον κώδικα της F.I.A το οποίο τρέχει στο Πρωτάθλημα Οχημάτων στην κατηγορία Sporting, στο Ράλλυ Ακρόπολις καθώς και σε διεθνείς αγώνες όπως το Rally Storico d'Elba,ενώ για αγώνες Regularity διαθέτει μεταξύ άλλων μια Lancia 2000 Coupè HF του 1973,ένα Autobianchi Elegant του 1976 και μια Fulvia Coupè του 1969.

Το LANCIA CLUB HELLAS στο''10ο ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ''

Μετά την επιτυχία της Squadra Corse του Lancia Club Hellas στο XXII Rally Elba Storico όπου κατέκτησε την 1η θέση στη κλάσση C1 μέχρι 1300 το 2010 με τη γνωστή πλέον Lancia Fulvia 1.3 HF η αγωνιστική μας ομάδα, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει τa αποτελέσματα της συμμετοχής της στο 10ο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, με οδηγό τον Μαστρογάννη Ιωάννη και συνοδηγό τον Γιάννη Ραβάνη.Η ομάδα μας διακρίθηκε κερδίζοντας την 1η θέση στη κλάσση C1 μέχρι 1300 κυβ.εκατοστά στον ασφάλτινο αγώνα ενώ στην γενική κατάταξη ήρθε 25η στα 39 οχήματα που τερμάτισαν στο αντίστοιχο σκέλος του.

Τα οχήματα της αγωνιστικής μας ομάδας ''Squadra Corse'', επισκευάζονται αποκλειστικά με ΓΝΗΣΙΑ ανταλλακτικά Lancia, από την CARESTORATION ενώ για την αποκατάσταση και την ευπρεπή τους εμφάνιση χρησιμοποιούνται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ προϊόντα WURTH ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ, καθώς είναι τα ΜΟΝΑΔΙΚΑ που αφενός συντηρούν ιστορικά και σύγχρονα οχήματα χωρίς να προκαλούν φθορές σε ευαίσθητες επιφάνειες και αφετέρου είναι πιστοποιημένα για την ποιότητα τους κατά EN ISO 9001: 2000 .

Χορηγός επικοινωνίας : STAR Chanell , Περιοδικό Auto Classic.

Μπορείτε να έχετε από τον ακόλουθο σύνδεσμο τo
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ RALLY ACROPOLIS,

Μπορείτε να έχετε από τον ακόλουθο σύνδεσμο τo
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ AΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ RALLY ACROPOLIS,

31ο ΡΑΛΛΥ ΠΑΛΑΔΙΟ 27-11-2010

Μετά την επιτυχία της ομάδας του Lancia Club Hellas στο XXII Rally Elba Storico με τη γνωστή πλέον Fulvia 1.3 HF η αγωνιστική ομάδα του Lancia Club Hellas βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει την πρωτιά της Fulvia Coupè στην κατηγορία C1 και την δέκατη θέση στη γενική κατάταξη ανάμεσα σε 115 συμμετέχοντες.

FIA Historic Rally Championship IIXX Rally Elba Storico

Η επιτυχία της ομάδας του Lancia Club Hellas στο XXII Rally Elba Storico με τη γνωστή πλέον Fulvia που έχει ανακατασκευάσει η Carestoration. Αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε σε εναν αγώνα του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος Ραλι με καινούργιο και πιο δυνατο πλέον μοτέρ. Η προετοιμασία του αυτοκινήτου σχετικά με το στήσιμό και τη καρότσα του έγινε στη Λάρισα απο το Χριστοφορο Χουλιάρα και τον Χρήστο Σκριάπα (καινούργια βελτιωμένα ψαλίδια και silentblock για ρυθμιση του camber), καινούργια αμορτισέρ και φρένα και μετά στην Αθήνα και στον Δημήτρη Παπαδημητρίου (με το γνωστο και δυνατο Yaris στην Α5) για ρύθμιση κινητήρα καρμπυρατέρ, ρεύματα και σασμάν. Ο συνδιασμός εκ του αποτελέσματος απεδείχθει οτι δουλεύει οπότε σβήνουμε το παρελθόν και τις ατυχεις συνεργασίες που είχαμε. Το αυτοκίνητο δοκιμάστηκε στην απιαιτητική διαδρομή της Πεντέλης και αφου οργανωθήκαμε είμαστε έτοιμοι για Ιταλία. Logistics και συνενοήσεις απο την Carestoration που την τελευταία εβδομάδα μιλά με τη γραμματεία του αγώνα και συγκεκριμένα με τη Simona σχεδον 3 φορές τη μέρα ρυθμίζοντας και την τελευταία λεπτομέρεια. Το service ανλαμβάνει ο φίλος Adriano Scalcon και το βαν του που παραλαμβάνει το αυτοκίνητο στην Ιταλία για να το φέρει τη μέρα του τεχνικού ελέγχου. Οι υπόλοιποι της ομάδας πηγαίνουμε αεροπορικώς με νοικίαρικα αυτοκίνητα που χρησιμοποιήσαμε στον αγώνα τις αναγνωρίσεις και τις μετακινήσεις. Το αυτοκίνητο δούλεψε άψογα χωρις απολύτως κανένα πρόβλημα παρ'ολο που ο Γιαννης το πίεσε στα όρια. Το αποτέλεσμα εδειξε 1η θέση στη κλάσση C1 μεχρι 1300 και 22η γενικής στη κατηγορία 2 με χρόνους που θα ζήλευαν ακόμη και 2λιτρα αυτοκίνητα. Με δεδομένο οτι το ολο event οικονομικά είναι ελάχιστα ακριβότερο απο τα αντίστοιχα ελληνικά αλλα απο την άλλη αυτά που προσφέρει δε τα εχουμε δει ουτε στα όνειρά μας να ειστε σιγουροι οτι θα το ξανακάνουμε και μαλιστα συντομα. Μείνετε συντονισμένοι. Οδηγός: Γιάννης Μαστρογιάννης Συνοδηγός: Νώντας Παππάς ''δε παραδίνω ποτέ καρνέ''

To Lancia Club Hellas στο 8ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 8-10 Μαΐου 2009

Μετά από τρεις ημέρες αγώνα και περίπου 1.200 χιλιόμετρα, η αγωνιστική ομάδα ''Squadra Corse'' του Lancia Club Hellas στο 8ο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις με Τeam Manager τον κο Χρήστο Σκριάπα είναι στην ευχάριστη θέση να κάνει ένα απολογισμό της συμμετοχής της και να ευχαριστήσει όλους όσους πίστεψαν στο ενχείρημα αυτό. Συμμετείχαμε με δυο οχήματα -μια Lancia Fulvia 1.3 HF GROUP 4 και πλήρωμα Γιάννη Δ. Μαστρογιάννη / Νώντα Παππά,την ανακατασκευή της οποίας επιμελήθηκε εξ ολοκλήρου η Carestoration - στην κατηγορία Sporting, και μια Lancia 2000 Coupè HF του 1973 με πλήρωμα το Πετροπαναγιωτάκη Χρήστο / Συκαρά στην κατηγορια Regularity. Στο Sporting του 8ου Historic Acropolis Rally ,η Lancia Fulvia 1.3 HF , διακρίθηκε στην κατηγορία C1 διεκδικώντας μέχρι την τελευταία ειδική διαδρομή τη 1η θέση , αλλά λόγω σοβαρού τεχνικού προβλήματος περιορίστηκε τελικά στη 3η και στην 21η θέση στην Γενική Κατάταξη μέσα από ένα σκληρό αγώνα, κατά την διάρκεια του οποίου η ομάδα μας χρησιμοποίησε προϊόντα συντηρήσεως και αποκαταστάσεως οχημάτων της γνωστής εταιρίας WURTH , τον ειδικό στον τομέα της συναρμολόγησης. Στην κατηγόρια Regularity η Lancia 2000 Coupè HF είχε καλές επιδόσεις στο πρώτο και δεύτερο σκέλος του αγώνα, ως πρώτη συμμετοχή στο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις.

 

                                                                                    

 

 

Αρχική |Lancia Club Hellas| Ιστορικό | Νέα | Επικοινωνία   Lancia |Lancia Club Italia|Forum-Lancia Club Hellas